Gepubliceerd op juli 20, 2016
- in De Qubiz Blog, Evenementen

Tijdens de laatste editie van de Oradea Tech Hub in afgelopen juni, hadden we twee sprekers van Davanti, de heren Marcel de Leeuw en Pim de Jager, zij gaven een presentatie over hun softwareproduct en met name over het proces van het vinden van een geschikte technologiepartner en de daaropvolgende samenwerking.

Davanti is gevestigd in Nederland en is één de belangrijke klanten van Qubiz’. Het vlaggenschip product dat wij samen ontwikkelen is een Warehouse Management System (WMS), Corax genaamd. Wie al nieuwsgierig geworden is kan onze casestudy hierover lezen.

Het doel van de presentatie was het delen van ervaringen van een Nederlands technologiebedrijf dat op zoek is naar een nearshore technologiepartner. In stijl met de open en humorvolle karakter van Davanti gaven zij een presentatie dat opgebouwd was rond een parabel over daten en het huwelijk. Dit lijkt vreemd maar de vergelijking is zo gek nog niet als je kijkt naar de volgende stappen:

 • Het voorbereiden op het daten (het vaststellen van de criteria voor het uitkiezen van een partner)
 • De eerste feitelijke dates (het kiezen van een technologiepartner, het starten van een pilotproject)
 • Het huwelijk (de echte langetermijnsamenwerking)

De gehele presentatie kun je hier zien:

Nu zal het je waarschijnlijk niet verbazen als ik vertel dat ze blij zijn dat ze voor Qubiz hebben gekozen. Inmiddels werken we al een jaar samen en de relatie is beter dan ooit, vooral sinds de komst van ons eerste kindje de Corax mobiele app. Dit is een mobiele versie van Davanti’s core-WMS en is bedoeld om de werkzaamheden van de operators  in het warehouse te ondersteunen.

Terug naar de presentatie. We gaan deze niet helemaal bespreken. In plaats daarvan zullen pikken we een aantal van hun tips eruit voor een succesvolle nearshoring samenwerking:

 • Stel een uitgebalanceerd team samen met betrekking tot rollen en ervaring en laat iedereen zijn of haar zegje doen
 • Stel een pilotproject op met daarbij realistische doelen
 • Doe de ceremonies, zoals SCRUM-bijeenkomsten en reguliere bezoeken op locatie
 • Gebruik overal gebruikelijke taal zoals standaard terminologie om te verwijzen naar bedrijfslogica of technische concepten
 • Leg geen technische oplossingen op. Je hebt tenslotte een technologiepartner gekozen dus laat deze zijn werk doen
 • Gebruik mockups, toon het totaalplaatje aan het hele team, sta open voor suggesties
 • Investeer in QA & testen
 • Heb plezier samen

Concluderend. Davanti heeft voor Qubiz gekozen omdat wij technologisch goed bij elkaar passen. Maar de doorslaggevende en onderscheidende factoren waren onze bedrijfscultuur, onze one-stop-shop op een boetiek lijkende mogelijkheden, onze proactieve instelling en zorg voor klanten, onze zeer lage verloopcijfers van personeel en ons vermogen om teams op te schalen. Het is absoluut een voorbeeld van goede samenwerking waarin beide partijen handelen als één team.

[sharify]

Gerelateerde berichten

Comments